Tips Van Semalt: Hoe U Spam-Bots Kunt Stoppen Van Het Verstoren Van Uw Analytics-Verwijzingsinformatie

Spam-Bots

U begint met het opmerken van een verhoging van het referentieverkeer in uw zoekmachine’s analytische account en Hooray! Je bent blij omdat iemand koppelt en klikt. Maar bij nadere bestudering realiseert u dat het geen legitiem verkeer is. Eigenlijk ben je het laatste slachtoffer van verwijzende spam, een soort spam die gericht is op zoekmachines.

Als u door deze spamming bots is getroffen, moet u ze zo snel mogelijk blokkeren. Alexander Peresunko, de klant Succesmanager van Semalt, legt uit hoe u echte gegevens van analytics kunt krijgen.

U moet er rekening mee houden dat niemand deze bots heeft gevraagd om uw site te bezoeken. En terwijl ze op je site zijn, hoort ze enorme hoeveelheden middelen die bedoeld zijn voor legitieme gebruikers. Als gevolg daarvan worden legitieme bezoekers gefrustreerd wanneer ze toegang krijgen tot uw site en elders kijken. Bovendien zijn spammers nooit iets goeds wanneer ze bellen.

Om verwijder spam netwerken te ontmaskeren, moet u de persoon achter hen identificeren. Een gemeenschappelijke manier is om WHOIS.net te gebruiken. De lijst met algemene spammers omvat:

  • Ilovevitaly.com (en diverse TLD variaties)
  • Economy.co
  • Darodar.com en andere gerelateerde subdomeinen
  • See-your-website-here.com

Op dit moment waarschuwt je waarschijnlijk waarom spammers zo veel moeite doen om het internet te crawlen. Verschillende spammers nemen om verschillende redenen deel aan deze schaduwrijke activiteiten.

Hier zijn enkele topspammers en de redenen waarom ze het doen.

  • See-your-website-here.com

Dit is een van de slechtste spammers van alle tijden. De bot gebruikt referrer spam voor het genereren van leads. Wat biedt de site aan? Web spam. In wezen zijn er webmasters die de site betalen om webspam uit te voeren om leads te genereren. Ben Sykes is de persoon achter het spam domein. En hij is dapper genoeg om zijn WHOIS-gegevens openbaar te maken.

  • Econom, darodar.com, and ilovevitaly.com

Deze sites hebben een doel in gedachten: om verkeer naar specifieke winkelsites, zoals eBay of AliExpress.com, te leiden.

Stop spamming bots bedreigen

De ideale manier om bots uit te houden, is door ze te blokkeren via het .htaccess-bestand in de hoofdmap van uw domein. Om dit te doen moet u een specifieke code kopiëren en plakken in het .htaccess bestand. Deze techniek niet alleen stopt de spammers uit te bemoeien met uw analytics tool, maar ook vlaggen de bots elke keer als ze proberen het raken van je server.

Voordat u het .htaccess-bestand in uw directory wijzigt, is het belangrijk om op te merken dat dit een bestand is dat bepaalt hoe uw server functioneert. Als u een fout maakt tijdens het uploaden van het bestand, zal het de werking van de gehele site beïnvloeden. Om te voorkomen dat dit gebeurt, overwegen om uw site te back-up voordat u wijzigingen aanbrengt in het bestand.

Analytics filters

Met behulp van de bovenstaande methode wordt de spammers niet ontdoen. Terwijl het u beschermt tegen toekomstige spammingpogingen, wordt de schade die al op de site is gedaan, niet ongedaan gemaakt. Om de historische informatie te ontdoen en te helpen bij het filteren van spam bot uit specifieke regio’s in de toekomst, overweeg het opzetten van analysefilters.

WordPress gebruikt om spammers uit te houden

U kunt ook kiezen om WordPress’s Wp-Ban plugin te gebruiken om onwettige gebruikers uit te houden. Met de plugin kunt u IP, IP-bereik, gebruikersagent, verwijzings-URL en gebruikersagent blacklisten om toegang te krijgen tot uw WordPress-blogs. Het gebruik van deze aanpak is een handig alternatief voor webbeheerders die niet comfortabel zijn met het bewerken van hun .htaccess-bestand van hun domein.

Spam-bots hebben invloed op de serverbelasting en de beveiliging, analyseren de gegevens doordat ze legitieme gebruikers verstoren en frustrerende marketing inspanningen veroorzaken. Op een grote site kunnen 500 hits maanden niet veel veranderen. Maar als dit op de plaats van een lokale retailer gebeurt, wordt het legitimeren van het verkeer een opdraande taak. Daarom is outsourcing analytics aan een ervaren specialist een effectieve methode om verwarrende gegevens te vermijden en de inspanningen van de onderneming te verhogen.

You May Also Like

Leave a Reply

Get more stuff like this
in your inbox

Subscribe to our mailing list and get interesting stuff and updates to your email inbox.

Thank you for subscribing.

Something went wrong.